God sommer med nakne føtter

Jun 27, 2022

Slipp tærne fri, det er sommer

Friskt gress og små stein mellom tærne, jeg elsker det. Slipp tærne ut av de trange skoene og gå barbeint. Dropp sko og sokker så ofte du kan, det har kroppen din godt av.

10 helsegevinster ved å gå barbeint utendørs

 

1. Gratis Refleksologitime

Føttene har sone-punkter for hele kroppen. Når vi går barbeint setter vi trykk på disse triggerpunktene og øker sirkulasjon og restitusjon i hele kroppen. Muskel- og skjelett systemet og alle organene får innvendig massasje. Det hjelper hele kroppen å holde seg frisk.1560724_10205888297146327_8979459156025019477_n[1]

2. Meditativt

Når du går barbeint blir du mer tilstede i øyeblikket. Du vender all oppmerksomhet ned i fotbladet og opplever underlaget med steiner, kvister, gress, temperatur, fukt o.l. Du greier ikke å konsentrere deg om noe annet enn neste steg. Dette roer det konstante tankekjøret, så de vanlige rutinetankene får liten pause.

images[1]

3. Gratis fot Yoga

Å gå barbent er en god øvelse for dine føtter. Du styrker og strekker muskler, sener og leddbånd i føtter, ankler og legger. Kroppen bruker andre muskler og du går mer naturlig. Dette bidrar til å forebygge skader, kne belastning og ryggproblemer.

Når du kjenner underlaget i føttene blir balansen bedre og du får samtidig en flottere holdning.

4. Gratis fotpleie

Om du går på tur i vannkanten i god og myk sand blir føttene silkemyke. De slipes og pusses av sand og sjø.

5. Du blir glad

Kroppen øker produksjonen av smertestillende endorfiner samt lykkehormoner når du går barbeint.

6. Du sover bedre

Når føttene slapper av slapper kroppen også bedre av, det fører til bedre søvn.

7. Du blir jordet

Føttene er røttene. Akkurat som et tre er også vi forankret til Moder jord med våre føtter. Se for deg at du trekker næring opp fra jorden og opp i kroppen. Det gjør deg full av Prana. ( Livskraft)

8. Back to nature

Å gå barbeint utendørs handler ikke bare om føttene, men også om resten av deg. Du får kontakt med Moder jord og alt rundt deg. Du blir mer følsom for omgivelsene rundt deg, som f.eks. det å kjenne solen i ansiktet, høre vinden i trærne, høre fuglene kvitre. Det er i kontakt med naturen de fleste finner størst fred i sjelen.

imagesZEZYRE7F

9. Styrker immunsystemet

Kroppene våre er ofte ladet med alt for mange positive ioner. Det er fordi vi omgir oss med mye elektrisitet inne i husene. I naturen er jord og luft ladet med negative ioner, noe som er bra for oss. Føttene kobler seg til jorden og vi blir ladet med mer naturlige negative ioner. Dette gir helsegevinst i form av bedre immunsystem og trolig mindre stress følelser i kroppene våre.

10. Du slipper å vaske sure sokker.

Sist men ikke minst. Du slipper å vaske sure sokker og pare dem etterpå.

Det betyr mer tid til kjekke ting.

images0L5HZY49

Jording gir faktisk stor helsegevinst.

Jorden er en stor pulserende elektromagnet som produserer tonnevis med elektroner som er gunstig for våre kropper. Våre føtter er skapt til å “suge inn” disse elektronene slik at vi ha fri flyt av energi fra Jorden.

Det kan virke som om føttene våre er skapt for å ta imot og gi slipp på elektronene fra Jorden. Under foten er det mange tusen nerve endinger. Det er flere enn man finner på noe annet sted på kroppen. Det er ca. 1300 nerve endinger pr tomme (2,54 cm) under foten. Man finner også veldig mange nerve endinger under potene til dyr.

Mange opplever at både kropp og sinn føles bedre når en er i kontakt med Jorden. 

Siden vår planet, vår Moder Jord, er konstruert til å forsyne oss (og alle dyr) på denne måten med gratis elektroner og vi har føtter (poter) til å motta dem kan det virke som det hele henger sammen som en naturlig plan og et design for å holde oss friske. Er det derfor urbefolkningen rundt omkring i verden ikke lider av de samme sykdommene som det såkalte moderne mennesket? Urbefolkningen er i konstant fysisk kontakt med Jorden ved at de sover på Jorden, de går barfot på Jorden og de arbeider med Jorden.

 Ha en nydelig sommer med nakne føtter.

 

 

Få nyhetsbrev

Gode tips for kropp og sjel med Yoga og Kinesisk medisin.

Close

Få nyhetsbrev

Jeg lover deg gode råd for kropp og sjel. Yoga og Kinesisk Medisin er nydelige verktøy for bedre helse.