Restitusjon = Balanse

Oct 13, 2021

Restitusjon er viktig for å ha en god fysisk og psykisk helse.

Restitusjon betyr å lege eller gjenopprette og handler om hvordan kroppen arbeider for å komme til hektene etter påkjenning av trening eller sykdom.

Når vi trener hardt, får kroppen mange mikroskopiske skader. Kroppen har vært på høygir og trenger hvile for å bygge seg opp igjen. Utrolig nok bygger kroppen seg sterkere etterpå. Det skjer en motreaksjon i kroppen som lager forsterkninger der vi røyner oss.

Restitusjons tid etter en yoga økt er for de fleste bare få timer. Etter en hard løpetur kan kroppen trenge dager før den har blitt restituert og sterkere.

I yoga har vi små pauser etter øvelsene for at kroppen skal finne sin balanse og innpasse det vi har gjort. En bitteliten restitusjon.

Men, kroppen trenger også restitusjon etter perioder med stress. Noen ganger gir livet oss harde påkjenninger, andre ganger er vi slitne etter en dag med pc og mentalt stress. Kroppen trenger restitusjon for å gjenopprette balansen.

Restitusjon etter psykiske påkjenninger vil for de fleste handle om å bevege kroppen. La kroppen overta og la tankene få hvile. Yoga, gå tur, frisk luft, eller gjør praktisk arbeid er noen alternativ.

Restitusjon av psykiske sår.

Når vi gjør yoga beveger vi kroppen og pusten slik at vi forløser våre triste historier. Vi kan kjenne at øvelsene noen ganger trigger sinne, sorg, angst og frustrasjon. Alle de forknytte stedene i kroppen vår rommer en historie. Når vi gjør bevegelse, puster og mediterer forstår vi hva som har skjedd. Noen ganger kan vi kjenne oss emosjonelle, vi får øye på de tingene som har trigget oss en dag eller mange år. Vi slipper det fri, ut av kroppen og sinnet. Igjen ligger visdommen og kjærligheten i opplevelsen. Vi har leget et psykisk sår.

Kanskje er det med psykiske påkjenninger som med fysiske; nå vi integrerer historien vår og gir slipp blir vi sterkere etterpå?

Yoga er alltid en fin måte å finne balansen på. Etter en stillesittende dag med mentalt stress kan en gjøre en fysisk krevende yoga, og etter en krevende trening kan en gjøre rolig yoga for å hjelpe kroppen med restitusjon. Når vi har vår yoga praksis passer vi på at kroppen finner sin beste balanse både fysisk og psykisk.

Trenger du restitusjon kan jeg hjelpe deg med å finne ny balanse.

Behandling tlf 90968661

Yoga sjekk : Yoga Junkies

Ha fin dag.

Få nyhetsbrev

Gode tips for kropp og sjel med Yoga og Kinesisk medisin.

Close

Få nyhetsbrev

Jeg lover deg gode råd for kropp og sjel. Yoga og Kinesisk Medisin er nydelige verktøy for bedre helse.