Sankalpa - din personlige ledetråd i livet.

Nov 13, 2023

Sankalpa

Mens dårlige nyheter, sosiale medier og verdens ledere tar vår oppmerksomheten vår, så foregår faktisk livet. Alt utenfor oss selv er i ferd med å bli så viktig at vi glemmer å leve våre egne liv. Så mye stjeler vår tid og oppmerksomhet. Tid og energi som vi kan bruke til å skape et liv i trå med våre egne verdier. 

De siste årene har endret oss. I stede for å sette ut vår egen kurs, venter vi ubevist på neste katastrofe. 

For å sitere Morten Harket: Universet har bestått i milliarder av år, men det er nå hjertet ditt slå.

Det er viktigere enn noen gang å sette ut sin egen kurs i trå med de verdiene som er viktige for oss. 

Sankalpa er å sette en intensjon i tråd med både hjerte og hodet.

Sankalpa er ikke som ett nyttårs forsett som handler om å nå mål på det ytre plan. Sankalpa handler mer om vårt indre mål som leder oss videre i trå med hjertet.

Sankalpa er vårt lede ord, eller vårt indre mantra som vi løfter oss selv med og som hjelper oss å navigere i livet.

Et Sankalpa bygger på at du allerede er alt du trenger, og intensjonen kommer fra hjertet. Et nyttårsforsett derimot handler som regel om at du er misfornøyd med noe som du må fikse.

Spør deg selv hva du brenner for og ønsker å bruke tiden din til. Hva vil du bruke livet ditt til mens du er her? Kjenn at du blir motivert og tilfreds av svaret ditt. At det er i trå med den du er dypt i hjertet ditt.

Uten definerte verdier blir du en kasteball uten anker. Du har ikke et kart over livet, og går deg fort vill. Du fokuserer på alt som må gjøres og mister energien før du har startet.

Uten en Sankalpa så trekker nyheter, kjendiser, sosiale medier oss bort fra vår egen vei. Vi blir oppslukt i andres liv, å glemmer å leve vårt eget. 

Sankalpa beskriver retningen du vil ha i livet. Vi du ta beviste valg, må du vite veien du skal gå. Uten et mål, blir det ingen bevist vei, og du vet ikke hvor du skal. En Sankalpa hjelper deg å holde motivasjonen oppe og viser deg retning.

 

Et Sankalpa er som de blå pinnene som viser deg veien på tur:

De leder deg gjennom vakkert landskap, stier, kjerreveier, opp og ned.

Men… Noen ganger mister vi de blå merkene. Vi har vært uoppmerksomme eller kanskje veien var dårlig merket. Vi er rett og slett på ville veier. Vi har gått oss bort. Når vi oppdager det, blir vi både frustrerte og oppgitte. Hvor langt er vi fra vår sti? Vi må rett og slett sette ut ny kurs. Vi kan gå tilbake, eller vi kan navigere med kart og kompass eller Google map. En ting er sikkert, når du vet du er på villspor da gjør du noe med det. Du endrer kurs, for det er ingen vits i å fortsette langt inni ødemarken uten mat og drikke.

 

Samarbeid med hjertet ditt.  

Om du samarbeider med hjertet ditt er du alltid på riktig vei. Det er kanskje den største samarbeidsavtalen et menneske kan gjøre, og kanskje den vanskeligste i 2023. Alt utenfor oss selv har blitt så” viktig”, og det blir på en måte oss. Vi får påfyll av sosiale medier, kjendis skandaler og nyheter som er grusomme og til tider fabrikkerte. Sjelen, sinnet og kroppen er på forskjellige steder til enhver tid. Tilsynelatende hører vi sammen. Men ulyden, sykdommen og angsten forteller at det stemmer ikke.

 

Kartet og terrenget..

Sankalpa er ditt kart, som du kan navigere etter.

Det aller viktigste når en skal lese et kart, er å vite hvor en er akkurat nå. Om du ikke lokaliserer din posisjon er kartet en vits, og din vandring blir på lykke og fromme.

Slik er livet også. Når man skal stake ut kurs må en vite hvem en er. Når du vet det kan du sette kurs i eget liv, da kan du navigere i sol og vind. Du har indre styrke og vet hva du vil. Du vet hvilke kamper som skal kjempes og hvilke som kan ligge.

Du er på din vei.

 

Oppgave:

Beskriv deg selv med 3 ord. ……………………………………………………………………………………………………………

 

Hva er dine 3 viktigste verdier……………………………………………………………………………………………………….

 

Hvem er du når du trives best i deg selv………………………………………………………………………………………..

 

Lag en Sankalpa for hvor du vil i livet ditt(den kan selvfølgelig revideres mange ganger)…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Lag en Sankalpa for resten av 2023(å ta skritt som førere deg dit)……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Få nyhetsbrev

Gode tips for kropp og sjel med Yoga og Kinesisk medisin.

Close

Få nyhetsbrev

Jeg lover deg gode råd for kropp og sjel. Yoga og Kinesisk Medisin er nydelige verktøy for bedre helse.