Bærekraftig helse med Østens Visdom

Apr 10, 2021
 
Mennesket som et gammelt urverk med mange tannhjul som fungerer sammen. Om ett tannhjul går sent, vil det påvirke resten av kroppen.
 

 

Den Vestlige skolemedisin mangler en vesentlig faktor for å gjøre deg frisk, nemlig HELHET. Alle tannhjulene i kroppen din påvirker hverandre. Kropp, psyke, stress, mat, drikke, bevegelse. 

Ryggen er mer en bare en rygg som holder deg oppe. Dens tilstand påvirker hele deg; armer, bein, tarm, lever, hjerte, lunger, psyken .....osv. Hvordan tarmen fungerer, påvirker ditt næringsopptak, immunsystem, hormoner, bakterier, hud, hår, muskler.....osv.  

Jeg har studert og praktisert Kinesisk medisin og Yoga i 23 år, og er ikke i tvil. Vi må tenke helhet i vår behandling av mennesket. Hvordan du har det, hva du føler og tenker, hva du spiser, alt påvirker kroppen og psyken din.

Østlig medisin har som målsetning å gi deg balanse i kropp, sinn, prana og sjel. Det vil gjøre deg frisk og glad. Smerte og psykiske ubalanser er tegn på at du ikke har balanse. Østens medisin hjelper deg å finne det tilbake.

Vestlig medisin har som mål og fikse den delen av deg som har vondt.  Det er en god kortsiktig løsning, men du oppnår ikke balanse og vitalitet som gjør deg sterk på lang sikt.

PRANA – CHI - LIVSKRAFT                                         

En av tingene som skiller Skolemedisin fra Yoga eller Tradisjonell Kinesisk medisin er Prana/Chi eller livskraft.

Alt som er levende har en strøm av livskraft som beveger seg i kroppen. Vi kaller det Chi eller Prana. Denne livskraften kan ikke sees, men du vet hva jeg snakker om fordi du kan kjenne den! Du kjenner at den er i ubalanse når du er redd eller stressa. Da kjenner du at all energi står fast i hode, mage eller brystet. Du kjenner at kroppen ikke «flyter fint». Når energien setter seg fast, trenger vi virkemidler for å løse opp. Yoga er en super måte.

Masse Prana, i balanse, i hele kroppen er målet!

Øvelsene vi gjør i Yoga handler om å fylle kroppen med Prana/Chi og skape balanse i ditt energisystem. En fullstendig balanse som fører til at du vokser og modnes som menneske. En balanse som fører til en sterk bevissthet om hvem du er på alle nivå i deg selv.

En del av vår Prana har vi fått av vår mor og far. I Kinesisk medisin sier vi at 1/3 er medfødt og ligger i Nyre energien. Den medfødte livskraften blir svekket av stress, uro og angst. I Yoga jobber vi mye med å frigi denne kraften. Vår neste kilde til Prana er pusten. 1/3 av vår prana får vi gjennom å puste. Og den siste 1/3 gjennom mat, drikke, andre mennesker og våre omgivelser.

Vi kan i stor grad påvirke vår Prana med å puste godt, drikke masse vann, og spise sunt og god, gjøre Yoga og trene. Gi livet mange gode opplevelser og tanker.

Det å ha en optimal energi flyt i kroppen er vanskelig i våre dager. Vi utsettes for stadig stress. Om vi får en dårlig beskjed kjenner vi på et øyeblikk at alt energien er i hodet, og ikke fint fordelt i hele kroppen. Maten vi spiser inneholder miljø gifter, og luften er forurenset. Derfor er det herlig å ha virkemidler som Yoga, hvor en kan gjøre noe positivt for egen helse. På de dårligste dagene våre er det spesielt viktig å gjøre Yoga/Meditasjon og leve sunt. Da kommer man raskest i balanse igjen, og sykdom får ikke sette seg.

WHO anbefaler Vest å se mot Øst i sin forståelse av sykdom!  

Sjekk gjerne online kursene våre Yoga Junkies, slik at du finner din perfekte balanse, energi og overskudd med Østens medisin. Eller ta kontakt på tlf 90968661 om du ønsker behandling.

Få nyhetsbrev

Gode tips for kropp og sjel med Yoga og Kinesisk medisin.

Close

Få nyhetsbrev

Jeg lover deg gode råd for kropp og sjel. Yoga og Kinesisk Medisin er nydelige verktøy for bedre helse.