Vondestien - Noe å holde fast i!

Sep 21, 2020

I helgen så gikk turen på Vondestien på Lista. Det var nydelig. Hvor navnet kommer fra vet jeg ikke. Men, Vondestien gikk på bratte, smale fjell knauser med havet brusende rett under oss.

Heldigvis var stien godt sikret med rekkverk å holde i.

VI TRENGER NOE Å HOLDE FAST I.

Livene våre består også av bratte fjell og stupbratte skråninger. Det består både av stille hav og store bølger. Det vet jeg.

Vi trenger fundamenter i livet våre.

Vi trenger mennesker som gir oss trygghet og som tror på oss. Som gir oss et smil når vi trenger det.

Vi trenger et sted å bo, en jobb og mat på bordet.

Vi trenger erkjennelse og følelsen av å bety noe for andre.

Kjærlighet.

Men … Vi trenger også et stødig fundament inni oss. Vi trenger å vite hvem vi er. Er ditt selvverd knyttet til eksterne ting, for eksempel klær, bil, vesker eller jobben? Hvem er du uten alle disse tingene?

Hva gjør at du er hjemme i deg selv?

For at et tre skal vokse og bli stort, nytter det ikke kun å bli høyt og ha stor krone. For at treet skal vokse trenger det dype røtter ned i jorden. Når vinden blåser i treet, rister de ytterste greinene og bladene faller av. Ser du lenger ned på stammen, står det stødig.

Slik er det i våre liv også. «Gull og glitter» kan lett kan kjøpes for penger. Men gir det en sterk stamme?

Kanskje er det stormene i livet som gjør at stammen blir sterk og stødig. Når vi må stå opp for det vi tror på eller når livet gir oss påkjenninger.

Når livet er utfordrende ser vi våre verdier og hva som betyr noe for oss. Vi vet hva vi vil kjempe for og hva som er uvesentlig.

Uten kontakt med våre indre verdier har vi ikke en sterk stamme.

Spør deg selv hva du brenner for og ønsker å bruke tiden din til. Hva vil du bruke livet ditt til mens du er her? Kjenn at du blir motivert og tilfreds av svaret ditt. At det er i trå med den du er dypt i hjertet ditt.

Uten definerte verdier blir du en kasteball uten anker. Du har ikke et kart over livet, og kommer fort ut av kurs.

Du blir fort påvirket av hva andre synes om deg, og prøver å leve opp til andres forventninger istedenfor dine egne. Det er slitsomt og energi krevende.

Når en har sterk selvverd kjenner man seg komplett, verdifull, hel og hjemme i livet og i kroppen. Man trenger ikke stadig erkjennelse fra omverden for å føle seg bra. En kan gjøre feil uten å føle seg mislykket. Man sammenligner seg ikke med andre, fordi man verdsetter egne kvaliteter. Man føler seg trygg på egne valg og ikke ensom når en er alene.

 

Yoga gjør deg sterk og trygg.

Du blir sterk både på utsiden og innsiden av Yoga. Dype rolige pust demper stress hormoner og gjør det stille i tanken. Den indre stillheten som yoga og meditasjon gir, lar deg få et bedre overblikk inn i deg selv.  Litt etter litt kjenner du deg modig, besluttsom og tar valg som er i trå med ditt indre fundament.

 

Gå en tur.

Få frisk luft og kjenn at stillheten senker seg. Noen ganger går vi med kroppen, det vil si at vi trener på å bli sterkere fysisk. Noen ganger liker jeg å gå med hjertet. Da hører jeg fuglene, ser fargene, kjenner solen eller regnet og mine indre verdier.

 

Heidi 

Få nyhetsbrev

Gode tips for kropp og sjel med Yoga og Kinesisk medisin.

Close

Få nyhetsbrev

Jeg lover deg gode råd for kropp og sjel. Yoga og Kinesisk Medisin er nydelige verktøy for bedre helse.