Yoga retreat - ut av komfortsonen.

Jan 23, 2023

Yoga retreat utenom det vanlige.

Den siste uken har jeg vært på videreutdanning i Yoga, Tai Chi og holistisk helse. Retreatet var på Tenerife, oppi fjellene Granadilla de Abona på 900 m høyde.

Jeg kommer alene i Taxi, ”der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Taxien stopper på angitt adresse, jeg er litt skeptisk…..kan det være her… Kikker inn porten, men ber sjåføren vente til jeg har orientert meg. Jeg ser en boksepute, klesvask, hunder og katter, gammel motorsykkel og ett surfebrett. Ikke helt som forventet. En mann kommer ut av døren og bekrefter at jeg er på riktig sted, bare gå ned til neste dør.

Okey…..dette går bra, det er jo bare en uke…håper det kommer andre deltakere….

Kommer ned til neste dør, og treffer læreren og et par andre deltakere, etter hvert er vi samlet 8 yogier fra 7 forskjellige land. Spennende, pulsen begynner å roe seg.

Som du har forstått er ikke dette et luksus sted, do og dusj i gangen og «villa gjennomtrekk». Under middagen fanger katten en mus og leker med den under bordet.. Men….for en fantastisk gjeng, og for en nydelig vegetar mat vi får.

Uken har selvfølgelig faglig innhold fra 8.30 om morgenen til 21.00 om kvelden. Kroppen blir ganske mørbanket av yoga fra morgen til kveld, men god følelse.

                                 

De andre deltakerne er også yoga lærere, så utveksling av erfaringer er minst like verdifullt som selve utdannelsen.

Etter å ha jobbet som terapeut og yogalærer i over 20 år så kjenner jeg på viktigheten av å være elev. I løpet av livet er vi både lærere og elever alle sammen. Perioder trenger vi hjelp fra andre, og i andre perioder har vi mye og gi. Å være elev gjør meg til en bedre lærer.

Denne uken lærer jeg mye om meg selv.

Tilstedeværelse var mitt mål denne uken. Når vi blir tatt ut av den vanlige hverdagen, enten på ferie eller på et yoga retreat ser vi alt med nye nysgjerrige øyne. Menneskene vi møter ser vi for første gang akkurat slik de er nå. Vi ser dem ikke med fortidens øyne slik vi gjør med de vi omgås daglig. Vi ser hverandre for den vi er NÅ. Jeg vet ingenting om livene de har levd eller hva de har opplevd. Jeg ser bare den vakre personen de har blitt.

Tenk om vi kunne praktisert dette hjemme, hver dag! Å se hverandre som den vi er NÅ, etter det livet har gitt oss. Se omgivelsene med nysgjerrige øyne hver dag.

Tilstedeværelse, vær i øyeblikket. Huske at vi får aldri dette øyeblikket igjen, uansett hvor vi er.

Et retreat er som et lite liv i livet. Det er litt stritt, men opplevelsen fortsetter å vokse etter at du har kommet hjem. Og sist, men ikke minst; Jeg er alltid litt endret etterpå. Jeg har vokst i meg selv.

Men nå gleder jeg meg til å ta fatt på hverdagen, integrere ny kunnskap og visdom. Se det vante med nye øyne.

Få nyhetsbrev

Gode tips for kropp og sjel med Yoga og Kinesisk medisin.

Close

Få nyhetsbrev

Jeg lover deg gode råd for kropp og sjel. Yoga og Kinesisk Medisin er nydelige verktøy for bedre helse.