Feminine kvaliteter = Fred i verden

Mar 08, 2021

I tusenvis av år har verden vert styrt av maskuline verdier.

Dette ser vi tydelig i verden hvor makt, krig, kraft, status, prestasjoner, analytisk, hodestyrt og ytre verdier har en langt større plass en de rolig feminine kvalitetene som er intuisjon, hvile, innsikt, omsorg, følelser, visdom det evige og hjertestyrte.

Alle vi kvinner som lever i dag har blitt oppdratt gjennom menn som forbildet. For å lykkes har vi vært nødt til å bli mer som mennene. Kvinner blir stadig utnyttet av menn, Gud er mann, ledere er menn, vi blir fortalt hva vi skal gjør av menn.

Kan du høre din indre feminine stemme?

For meg handler kvinnekamp om at feminine og maskuline kvaliteter blir likestilt. 

Kvinnekraft er mye mer en det ytre bilde av en kvinne.

Vi er en urkraft!

Vi trenger å se og lytte inn i oss selv for der ligger vår kraft. Vår indre flamme, ild og glød. Den skal brenne av lidenskap til ideer og kreativitet ikke i sinne og frustrasjon.

Kvinner i alle aldre blir syke både fysisk og psykisk fordi vi ikke våger å stå i vår egen kraft, i hjertet, og heller følger den maskuline, samfunnsmodellen.

Intuisjonen er kvinnens diamant. Når vi ikke hører etter vår indre stemme blir vi urolige og utrygge. Vi må leve etter vår indre kompass for å være lykkelige.

                                                                 

Yin og Yang  =  Feminint og Maskulint   =   Balanse

Vi har lært og konkurrerer og kjempe som menn. Det har vært viktig. Men, det er kvinner som kan ta tilbake den feminine energien til samfunnet. Verden trenger balansen. Vi trenger å likestille feminin energi med den maskuline.

Feminin energi er sensitiv.

Den trenger hvile og fred. Den trenger ærlighet og tilhørighet i hjertet.

   Fred i hjerte = Fred i verden

Yin energien tar imot. Derfor er vi kvinner mer sensitive for det som skjer, og blir mer påvirket av omgivelsene enn menn.

Yin energien er en skapende og kreativ kraft, som kommer til sin rett når vi tar plass i oss selv. Det kreative energien finner vi først når vi hviler, når vi er i VÆREN. Der kan vår kreativitet modnes og vokse slik at vi kan ta den ut i verden, GJØREN som er maskulin energi.

Yin energien ser det store bilde. Men det forutsetter indre fred.

Vi må ta tilbake denne kraften. Ro og innsikt.

Feminin energi eller Yin energien er Stammen og Røttene i vårt samfunn, som vi må ta tilbake for å skape balanse. 

Yin Yoga handler nettopp om å finne Ro i en verden som er full av støy. Vi stopper opp og lytter innover. Vi hører den indre stemmen vår, kjenner kroppen tøye seg. Vi tar tilbake vår styrke og kraft. Vi lader opp batteriet.

 

 

Få nyhetsbrev

Gode tips for kropp og sjel med Yoga og Kinesisk medisin.

Close

Få nyhetsbrev

Jeg lover deg gode råd for kropp og sjel. Yoga og Kinesisk Medisin er nydelige verktøy for bedre helse.