Et hjerte fylt med sommer.

Jun 23, 2023

Sol ute, sol inne, sol i hjerte, sol i sinnet...

I Kinesisk medisin og Yoga er årstidene knyttet til forskjellige elementer og prosesser i kropp og sjel. Naturen lever i oss, selv om vi er moderne mennesker og har distansert oss fra UR-naturen.

Så, hva gjør sommeren med oss ifølge disse gamle tradisjonene?

Sommer er knyttet til ILD elementet og vårt HJERTE. Solen er jo ILD og varme, og i dag står den på sitt høyeste på himmelen. HJERTET er kroppens ILD, det gir liv og glød til hele deg, både fysisk og psykisk.

Sommeren blomstrer i sine vakre farger. Fuglene kvitrer og synger sin vakreste sang. Solen gir oss sin beste varme. Alt er i full blomst akkurat nå!

Blomsterfarge - Institutt for biovitenskap

Har du ett hjertet fylt av sommer?

Nå skal vi blomstre, synge, elske og le. I østlig filosofi er ILD ELEMENTET knyttet til GNISTEN inni oss. Når Ild elementet er på sitt beste i oss, føler vi GLEDE, GLØD, KJÆRLIGHET, INSPIRASJON. Vi ønsker å leve fullt og helt.

Dersom ild elementet er svakt føler vi mangel på glede, eller gnist. Vi føler oss ikke verd å elske fordi vi har mistet kjærligheten til oss selv. Depresjon er mangel på ild element. 

I kinesisk medisin og yoga har mennesket sykluser som naturen. Våren er tid for å plante frø, og sommeren er tiden for å blomstre.

Så la hjertet ditt stråle med dine vakreste farger. La deg inspirere av solen som skinner og bare gir og gir av sin varme og glød.

Når du deler det beste av deg, den du «brenner» for, så får  du ett overskudd av energi selv. Du føler deg som solen som bare gir og gir, og er full av energi. Ordet «utbrent» er etter min mening ganske feil. Utbrent handler egentlig om ikke å ha tent gnisten i hjertet. Dersom du gir og gir av deg selv uten å kjenne gleden, er det oppskrift på å gå tom. Husk å gi av din glød, ikke av noe du hater.

Så gjør deg nytte av sommerens ILD energi og skinn som Solen. Vær en del av UR-naturen og kom ut i livet i full blomst.

Tenk at solen bare gir og gir av det den kan best. Nemlig varme og livskraft til alt i vårt solsystem.

10 Blomstrings tips.

1. Vær ute

2. Slikk sol

3. Går barbeint

4. Vær modig 

5.Gjør noe nytt

6. Vær deg selv, og skinn fra hjertet

7. Dersom du har mistet hjertets glede og kjenner at du ikke lever i trå med deg selv. Så bruk dette gode akupunktur punktet. Klem så ofte du kan, det fører deg tilbake til sjelen og hjertet, til din glød.

8. Gjør sol hilsen eller yoga som du liker.

9.  LØFT HODET OG SMIL FRA HJERTET

10. ELSK MER

 

 

Få nyhetsbrev

Gode tips for kropp og sjel med Yoga og Kinesisk medisin.

Close

Få nyhetsbrev

Jeg lover deg gode råd for kropp og sjel. Yoga og Kinesisk Medisin er nydelige verktøy for bedre helse.