10 tips for kraftfull CHI - LIVSKRAFT

Jun 02, 2022

Fra i dag, nå i dette øyeblikk og for alltid, så er din viktigste jobb å ta vare på din Chi, din livskraft.  Den beskytter deg, holder deg frisk og glad. Når du er i din kraftfulle energi, ser du meningen med livet og har det bra.

Chi = livskraft, som er koden til god helse. 

Når Chi er i balanse finner kropp, sinn, følelser og sjel sammen. Vi er hele og komplette. Vi føler oss sterke og fryktløse. 

Sterk Chi = God helse fysisk og psykisk. 

Chi i balanse er både fortidens og fremtidens BESTE MEDISIN. 

Energi

Vi snakker om det hele tiden – om energier, men vet vi egentlig hva vi snakker om?

«Jeg er tom for energi», Hun gir meg så mye energi», «Jeg er helt tappet», Hun øser av sin energi», Han trekker energien ut av meg», «Jeg blir glad sammen med deg», «Jeg blir tom og trist når jeg er her»

Vi må få et forhold til energien vår, hva som gir, og hva som tapper oss. Vi må også forstå at vi stiller energien vår til disposisjon for andre. Vi gjør det alle sammen, både energimessig, og når vi stiller oss til disposisjon for situasjoner som vi rett og slett misliker.

Stadig flere mister energien og føler seg utmattet. Koden ligger i vår Chi, vår livskraft. 

10 tips for Sterk Chi.

1. Pust

Gjennom pusten får vi tilgang til hele 1/3 av vår Chi. Det er så stor forskjell på små overfladiske pust kontra dype yoga pust. Hele kroppen smiler når du puster dypt og sakte.

2. Yoga

Yoga er designet for å gi oss masse Chi samt og balanser energien i kroppen vår. Hver eneste yoga økt gjør en forskjell. 

3. Unngå stress

Når vi er i stress over lengre perioder mister vi tilgang til vår medfødte livskraft som ligger i nyre energien.

4. Mat

Frisk og ren mat direkte fra kjøkkenhagen har masse Chi. Frityrsteikt mat er død. 

Husk at du blir det du spiser. Det blir til celler i din kropp.

5. Mennesker du omgås

Dette er elefanten i rommet, men alle vet at noen mennesker gir oss energi og andre tapper oss. Dersom du daglig omgås mennesker som du blir sliten av, vær ærlig med deg selv, og finn en måte å håndtere dette på.

6. Naturen

Kjenn på kraften av å puste frisk luft i skogen eller ved havet. For en kilde til livskraft.

7. Gå barbeint

Føttene er Røttene. Kjenn at du får påfyll av moder jord sin Chi.

8. Gjør kjekke ting å le mye

Det du elsker å gjøre gir deg energi. Det du hater tappe deg. Sett de kjekke tingen øverst på din timeplan hver dag. Det gir deg en sprudlende energi som du tar med deg ut i verden til alle du møter.

9. Ta valg

Når vi tar valg blir vi sterke og modige, vi får energi. Dersom vi står i "mellomtid" og lurer for lenge på våre valg mister vi stadig kraft og mot.

10. Praktiser takknemmelighet.

Gjør det til en del av livet å praktisere takknemmelighet, det øker din energi. JA, du har mye å være takknemlig for, bare tenk etter.  

Når vi lever livet distansert fra vår egen energi, opplever vi det som om vi fjerner oss fra vår egen sannhet. Vi blir passasjerer i vårt eget liv. Sensitive mennesker opplever dette mer enn andre. Når vi blir klar over samspillet som foregår mellom oss mennesker kan vi forholde oss til dette på en mer konstruktiv måte. Vi kan bevist søke mennesker og situasjoner som gir oss glede og energi. Vi kan bevist gi slipp på energi vi ikke ønsker.

Når vi våger å stå i egen energi – får vi kraft og styrke.

Vit hva som gir deg påfyll av Chi (energi) og vit hva som tapper deg. Det er skikkelig trist om du daglig tapper kroppen for det viktigste du har, nemlig livskraft. 

Vil du vite mer om Chi, så er Chakra kurset perfekt for deg. Det er så nyttig å vite hvordan energien påvirker oss både fysisk og psykisk gjennom de største energi senter. se link Yoga Junkies

 

 

 

 

Få nyhetsbrev

Gode tips for kropp og sjel med Yoga og Kinesisk medisin.

Close

Få nyhetsbrev

Jeg lover deg gode råd for kropp og sjel. Yoga og Kinesisk Medisin er nydelige verktøy for bedre helse.