Hvorfor mediterer jeg?

Jun 08, 2023

Hvorfor mediterer jeg? 

Jeg startet å meditere for 25 år siden. Det var litt flaut fordi ingen jeg kjente holdt på med slikt, det var ukjent i mitt miljø. Men, jeg hadde startet min utdannelse og praksis med kinesisk medisin, og stadig nye mennesker sto på døren og spurte om jeg kunne hjelpe. Når jeg  begynte å ta imot klienter så fant jeg ut noe som ingen hadde fortalt meg. Energi utveksles mellom mennesker!

Ååå… jeg kjente raskt det at skulle jeg bevare min energi, og ikke gå tom selv, så måtte jeg ha noen virkemidler. Derfor begynte jeg å meditere! For å ta vare på min egen energi slik at jeg kunne bli behandler, for det hadde jeg veldig lyst til. Jeg hadde talent til det! Jeg fant raskt ut at jeg fikk folk friske, men jeg fant også ut at jeg brukte energien min til å fikse folk.

Dersom jeg kunne gi av min energi, måtte det vel være en måte jeg kunne lade opp mitt eget batteri på. Kanskje er det en kilde til livskraft som vi alle kan koble oss på slik at vi er friske, glade og energifylte, slik at vi ikke går tomme selv.

Jeg startet å meditere, for å finne "en ladestasjon". I starten mediterte jeg når jeg følte meg tom for energi, men etter hvert begynte jeg å like følelsen det ga meg. Det var mer enn bare påfyll av energi, det skjedde mer. Litt udefinerbart, men jeg likte det. På en måte ble jeg sterkere innvendig. Følelsen av uro, stress og bekymringer ble erstattet av indre trygghet og glede.

Etter hvert kom yoga praksisen også inn i livet. Målet med yoga er faktisk å få det stille i hodet, slik at vi kan høre hjerte eller sjelen. Øvelsene rister ut stress og uro slik at tankene stilner. Jeg kommer dypere inn i meditasjonene etter yoga.

Noe av det som meditasjon gjør for meg:

Først av alt har det hjulpet meg å beholde energien min, jeg får påfyll. Når jeg har nok selv kan jeg gi til andre.

Når jeg gjør yoga og meditasjon kjennes det fysisk i kroppen at jeg får påfyll av Chi (livskraft) Det «bruser» innvendig og energien balanseres i hele meg. Det er en deilig følelse som jeg bare vil ha mer av!

Energien gjør at jeg kan være i jobben min uten selv å gå tom. Dette er viktig når en er behandler, men uansett yrke og liv er det viktig å ta vare på sin egen energi. Er du frisør, lege, hjelpepleier, lærer eller tar du vare på andre så er du nødt til å vite hvor du mister og henter energi.

Meditasjon har hjulpet meg, kanskje det kan hjelpe deg!

Når jeg gjør yoga og meditasjon blir jeg mer til stede i hjerte og øyeblikket. Tanke blir roligere, jeg grubler mindre på det som har vært og det som skal skje. Jeg er gladere og slipper lettere vonde tanker. Har flow i dagen og er mer kreativ og skapene. Jeg opplever øyeblikket og er mer tilstede.

(Den andre varianten av meg som ikke gjør meditasjon er mye mer stressa, bekymra og lite til stede.)

De minuttene jeg bruker til meditasjon og yoga får jeg 1.000.000 ganger igjen for.

Jeg tror at yoga og meditasjon holder meg friskere og gladere enn dersom jeg ikke hadde praktisert.

Det sies at yoga og meditasjon har mange fordeler, som at det hjelper mot stress, konsentrasjon, effektivitet, søvn, psykiske problem, bedre helse ….. alle disse tingen kan jeg bekrefte for min egen del.

En ting til, som betyr mye for meg! Det er at, noen ganger så gir meditasjon meg opplevelser som jeg ikke kan får i det vanlige overfladiske live. Det er magisk og det er spennende. Det åpner dører i meg som jeg ikke har tilgang til i den daglige støyen. Disse opplevelsene vi jeg ikke gi slipp på i livet mitt. Det er verdifulle for meg. 

Meditasjon gir næring til kroppen, psyken og til sjelen! (om du tror du har en sjel)

Stadig flere klager på lite energi. Kanskje yoga og meditasjon kan være løsningen for deg også. Tenk å finne din egen ladestasjon. Jeg anbefaler på det sterkeste å prøve. Det krever litt trening og disiplin men verdifulle ting krever litt innsats. 

Sjekk ut det digitale nybegynner kurset .    Yoga Junkies

Eller om du har praktisert en stund Yoga Junkies

Yoga og meditasjon går hånd i hånd på alle kurs.

Ha en lykkelig dag.

 

 

 

Få nyhetsbrev

Gode tips for kropp og sjel med Yoga og Kinesisk medisin.

Close

Få nyhetsbrev

Jeg lover deg gode råd for kropp og sjel. Yoga og Kinesisk Medisin er nydelige verktøy for bedre helse.