Blogg

Har du fått enveis billett til Overgangsalderen?

Apr 22, 2024
Har du fått enveis billett til overgangsalderen?
 
Er du på det stedet hvor det føles som kroppen går i oppløsning av varme bølger.
 
Hvor «Hott Yoga» har fått en ny dimensjon, og du kan praktisere når og hvor som helst?
 
Når du ser deg i speilet, er en ny rynke notert.
 
Du  lurer på om du skal klynge deg til den ytre fasaden som var, eller gi etter å bli eldre og ufruktbar.
 
Begrepet «tørke-sesong» har fått ny mening, og du føler deg som en kaktus i ørkenen.
 
Følelsene er som en tornado, og den personen du var kjent med har endret seg.
 
Som kvinner har kroppen vår helt fysiske tegn på at vi blir eldre. Det skjer ett mytteri mot kroppen vår, og det skremmer natte søvnen fra oss sammen med hetetoktene. Det finnes bare en type søvn nå, den avbrutte og dårlige....
Les mer

Hallo.... er du hjemme?

Feb 19, 2024

Fri vilje i en digital verden!

Hvordan redde verden på internett!  Jeg skrev ett innlegg om dette i 2019 og det er på høy tid med en oppdatering

Så hvordan kan vi gjøre verden bedre på nett?

Jo, AI og nettet er vårt kollektive sinn. Det er du og jeg som programmerer. 

Ikke glem hvem du er, og hva du ønsker!

Alt vi ser på, blir notert, og vi får mer av det samme.  

Alt fra aviser til sosiale medier.

Vi må dyrke det vi vil ha. Nesten som gartnere på nett. Vi sår spirer med positive ord.  AI og internett gir oss egentlig en mulighet.

Åpne bilde

De fleste overskriftene er negative. KRIG, KATASTROFE, SKAM, DRAP osv.. Vi klikker og får enda mer av det samme.

.

I gamle dager så hadde vi medie-loven som gjorde det ulovlig å eie i flere medieselskap. Da kunne ikke radio, avis eller tv eies av samme eiere. Denne loven passet på slik at vi fikk nyanserte nyheter fra de...

Les mer

Sankalpa - din personlige ledetråd i livet.

Nov 13, 2023

Sankalpa

Mens dårlige nyheter, sosiale medier og verdens ledere tar vår oppmerksomheten vår, så foregår faktisk livet. Alt utenfor oss selv er i ferd med å bli så viktig at vi glemmer å leve våre egne liv. Så mye stjeler vår tid og oppmerksomhet. Tid og energi som vi kan bruke til å skape et liv i trå med våre egne verdier. 

De siste årene har endret oss. I stede for å sette ut vår egen kurs, venter vi ubevist på neste katastrofe. 

For å sitere Morten Harket: Universet har bestått i milliarder av år, men det er nå hjertet ditt slå.

Det er viktigere enn noen gang å sette ut sin egen kurs i trå med de verdiene som er viktige for oss. 

Sankalpa er å sette en intensjon i tråd med både hjerte og hodet.

Sankalpa er ikke som ett nyttårs forsett som handler om å nå mål på det...

Les mer

VALG

Sep 11, 2023

VALG

Valget er i gang!  Om du gir din stemme til grønt, blått, rødt eller gult bryr meg ikke. Men, hverdagsvalgene du gjør er ganske viktige, og har mye større betydning for deg enn hvilket parti du velger.

                                           

Hverdagsvalgene har enorm betydning for hvordan vi har det. Store valg tenker vi grundig gjennom, men de små hverdagsvalgene uteblir fordi vi går på autopilot. Faktisk er det de små valgene vi gjør hver dag som utgjør livet vårt.

Tenk hvor forskjellig livet blir etter hvilke valg vi tar. 

Valg er viktig, de store og de små. 

Hver dag kan du bryte ned eller bygge opp kroppen din på minst 1000 forskjellige måter. Problemet er at vi stort sett gjør som vi pleier å gjøre....

Les mer

Mage tarm og matintoleranse

Sep 05, 2023
 

Dette er ett opptak fra en direkte sendt yoga time som handler om mage/tarm,  matintoleranse samt gode akupunktur punkt for å styrke magen. (kun teori delen er her)

Hver uke kjører jeg online yoga timer med teori etterfulgt av yoga. Dersom du er interessert i å bli med så anbefaler jeg at du abonnere på  YOGABIBLIOTEKET    der ligger timen arkivert sammen med mange andre.

Mer om matintoleranse.

Matintoleranse er en proteinintoleranse, og er en allergisk reaksjon som kommer timer eller dager etter inntak av mat som en ikke tåler. Siden symptomene ikke alltid kommer umiddelbart etter inntak kan det være vanskelig å finne sammenhengen med maten en spiser og helseplager.

Matintoleranse oppstår når maten ikke blir skikkelig brutt ned. Da blir proteinene bare brutt ned til peptider. Disse peptidene kan passere tarmveggen og stimulere B lymfosytter til å danne antistoffer.

Når tarmen...

Les mer

Optimaliser helsen - gå barbeint

Jul 07, 2023

Både kropp og sjel elsker følelsen av å plante føttene ned i grønt gress, sand eller vann.

Under foten er det mange tusen nerve endinger. Det er flere enn man finner på noe annet sted på kroppen. Du har ca. 1300 nerve endinger på 2,5 cm under foten. Det er mer enn noe annet sted på kroppen. 

Gjennom føttene får hele kroppen økt blodsirkulasjon og helbredelse. Føttene er super sensitive. 

  

 

JORDING

Du vet sikkert at alle elektriske apparater, samt huset ditt har JORDINGS KABEL. Dersom TV`n din ikke har jording så blir det bare flimring på skjermen. Alt som er elektrisk trenger JORDING.

Når det er lyn og torden er det overspenning i luften og lynet søker JORD. Det slår ikke ned i deg om du har gummisko eller kjøre bil med gummi dekk, for da er du ikke knyttet til jorden.

DU er også full av elektrisitet! Hver celle i...

Les mer

Et hjerte fylt med sommer.

Jun 23, 2023

Sol ute, sol inne, sol i hjerte, sol i sinnet...

I Kinesisk medisin og Yoga er årstidene knyttet til forskjellige elementer og prosesser i kropp og sjel. Naturen lever i oss, selv om vi er moderne mennesker og har distansert oss fra UR-naturen.

Så, hva gjør sommeren med oss ifølge disse gamle tradisjonene?

Sommer er knyttet til ILD elementet og vårt HJERTE. Solen er jo ILD og varme, og i dag står den på sitt høyeste på himmelen. HJERTET er kroppens ILD, det gir liv og glød til hele deg, både fysisk og psykisk.

Sommeren blomstrer i sine vakre farger. Fuglene kvitrer og synger sin vakreste sang. Solen gir oss sin beste varme. Alt er i full blomst akkurat nå!

Blomsterfarge - Institutt for biovitenskap

Har du ett hjertet fylt av sommer?

Nå skal vi blomstre, synge, elske og le. I østlig filosofi er ILD ELEMENTET knyttet til GNISTEN inni oss. Når Ild elementet er på sitt beste i oss, føler vi GLEDE, GLØD,...

Les mer

Hvorfor mediterer jeg?

Jun 08, 2023

Hvorfor mediterer jeg? 

Jeg startet å meditere for 25 år siden. Det var litt flaut fordi ingen jeg kjente holdt på med slikt, det var ukjent i mitt miljø. Men, jeg hadde startet min utdannelse og praksis med kinesisk medisin, og stadig nye mennesker sto på døren og spurte om jeg kunne hjelpe. Når jeg  begynte å ta imot klienter så fant jeg ut noe som ingen hadde fortalt meg. Energi utveksles mellom mennesker!

Ååå… jeg kjente raskt det at skulle jeg bevare min energi, og ikke gå tom selv, så måtte jeg ha noen virkemidler. Derfor begynte jeg å meditere! For å ta vare på min egen energi slik at jeg kunne bli behandler, for det hadde jeg veldig lyst til. Jeg hadde talent til det! Jeg fant raskt ut at jeg fikk folk friske, men jeg fant også ut at jeg brukte energien min til å fikse folk.

Dersom jeg kunne gi av min energi, måtte det vel...

Les mer

Vår i kropp og sinn

Apr 04, 2023

Gjør kropp og sjel klar for VÅR

Vårblomsten spretter opp av jorden, selv om snøen og vinteren kommer på besøk.

Knoppene på trærne står på spreng, men nok en natt med minus grader gjør at de nok en dag trekker seg tilbake og venter litt til.

Våren minner meg om låten til Coldplay; “When you  try your best, but you don’t succeed.”

Knoppene prøver tålmodig igjen… Til slutt vinner våren,,,ALLTID.

Slik er det med oss også. Vi prøver alt vi kan, og noen ganger må vi prøve enda mer og enda hardere før vi lykkes.

Våren er etterlengtet etter mange måneder med mørke. Våren er vakker, og lyset gjør noe vidunderlig med oss.

Vi mennesker har årstider akkurat som alt annet i naturen. UR naturen lever i oss moderne mennesker enten vi tror det eller ei. Selv om vi har distansert oss fra de naturlige...

Les mer

Yoga retreat - ut av komfortsonen.

Jan 23, 2023

Yoga retreat utenom det vanlige.

Den siste uken har jeg vært på videreutdanning i Yoga, Tai Chi og holistisk helse. Retreatet var på Tenerife, oppi fjellene Granadilla de Abona på 900 m høyde.

Jeg kommer alene i Taxi, ”der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Taxien stopper på angitt adresse, jeg er litt skeptisk…..kan det være her… Kikker inn porten, men ber sjåføren vente til jeg har orientert meg. Jeg ser en boksepute, klesvask, hunder og katter, gammel motorsykkel og ett surfebrett. Ikke helt som forventet. En mann kommer ut av døren og bekrefter at jeg er på riktig sted, bare gå ned til neste dør.

Okey…..dette går bra, det er jo bare en uke…håper det kommer andre deltakere….

Kommer ned til neste dør, og treffer læreren og et par andre deltakere, etter hvert er vi samlet 8 yogier fra 7 forskjellige land. Spennende, pulsen...

Les mer
1 2 3 4 5
Close

Få nyhetsbrev

Jeg lover deg gode råd for kropp og sjel. Yoga og Kinesisk Medisin er nydelige verktøy for bedre helse.